divendres, 4 d’octubre del 2013

Els cursos de fotografia FEG

Els CURSOS DE FOTOGRAFIA FEG, cada un d’ells cada un al seu nivell,  pretenen estimular la producció fotogràfica i contribuir a la professionalització dels participants. Durant el curs els participants podran realitzar un portfoli, una carpeta o un llibre d'autor i una exposició col·lectiva, amb l'objectiu de conèixer com la imatge articula el seu discurs a través de diferents suports. El desenvolupament d'aquests exercicis es nodreix de l'estudi d'aspectes històrics i teòrics de la imatge, així com de l'exploració de la tècnica fotogràfica com a mitjà per sostenir el discurs plàstic. Finalment, el curs dóna una oportunitat als participants de familiaritzar-se amb possibles sortides professionals.

L'alumne es dedica, des de l'inici del curs, al desenvolupament d'una sèrie fotogràfica, des del plantejament fins a la presentació final. Amb aquesta finalitat, el curs organitza, a traves del FEG, xerrades, taules rodones i projeccions amb els fotògrafs que exposen en el FEG. Aquests estimularan les capacitats creatives dels participants, als quals ajudaran a identificar el seu propi mètode de treball i a afinar la seva proposta conceptual.
Partint de la premissa segons la qual el llibre de fotografia es considera una obra més del fotògraf, els participants del curs s'exploraran les possibilitats expressives del llibre a través de la realització d'una maqueta. Amb l’orientació dels professors, els alumnes estudiaran i decidiran la seqüència d'imatges, el disseny gràfic, format i papers, i rebran un assessorament personalitzat per als seus propis treballs.

Com a últim projecte a realitzar durant el curs, els participants concebran i duran a terme una exposició col·lectiva que s'exhibirà al FEG. Es discutiran propostes de comissariat i es coneixeran els processos de producció, disseny, transport, muntatge i comunicació de l'exposició.

El desenvolupament dels treballs fotogràfics, tant s’hi val si es fan amb càmeres de placa o amb smartphone, comporta la recerca i depuració d'una tècnica que dóna suport a una proposta conceptual. S'impartiran classes que introduiran els participants en algunes de les possibilitats que ofereix el mitjà fotogràfic, des de la presa fins a la post-producció, posant l’èmfasi en les necessitats particulars de cada alumne.
Les sessions de caràcter teòric serveixen als participants per ampliar les seves referències visuals i enriquir la reflexió sobre la fotografia. Amb la intervenció dels professors, els alumnes analitzaran l'aportació dels grans mestres de la història, i també de la fotografia contemporània, el llenguatge fotogràfic, i prendran coneixement sobre com la fotografia dialoga amb la producció plàstica, des de les avantguardes fins a la post-fotografia.

El curs ofereix un ampli acostament a l'àmbit professional i les seues possibles sortides. En aquest marc s'organitzaran trobades amb altres fotògrafs, visites a estudis d'artistes, galeries d'art i empreses especialitzades en el sector. S'estudiarà el panorama de publicacions, exposicions, convocatòries, agències o altres vies d'actuació.

MOMENTS I TENDÈNCIES
El cursos del FEG exploren el concepte de la visió pròpia en la fotografia, basant-se en la projecció de documentals on els millors fotògrafs del món desvetllen els seus secrets. Volem explorar el concepte de visió personal, analitzar la manera de veure dels grans fotògrafs i percebre com han materialitzat i alimentat el seu univers personal. Igualment, el curs té com a objectiu introduir cada participant en la seva pròpia visió fotogràfica i analitzar la manera de fer-la. En les projeccions del audiovisuals, veurem exclusivament grans autors. Fotògrafs i fotògrafes que per la seva pràctica han arribat enllà de ser simplement un bon fotògraf, professional i competent. Per als iniciats en fotografia, aquests autors destaquen per tenir un estil que és exclusivament personal i reconegut: Henri Cartier-Bresson, William Klein, Helmut Newton, Nan Goldin, Sophie Calle, Duane Michals, Sarah Moon, Nobuyoski Araki, Thomas Ruff, Martin Parr, Wolfgang Tillmans ...

SEU DEL CURS: Escuela Politecnica Superior de Gandía.

Mes informacio: PEP APARISI 650465985    pepaparisi@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada